http://kuchniasabiny.blogspot.com/2014/05/razowy-kwas-chlebowy-testowanie.html

wtorek, 1 lipca 2014

Sałatka z zielonym ogórkiem, łososiem i kaparami w sosie musztardowo - miodowym

Składniki na 2 porcje:

  • garść szpinaku
  • 100 g mieszanki sałat
  • 1 zielony ogórek szklarniowy
  • 1 czerwona cebula
  • 100 g łososia
  • kilka kaparów

Sos:
  • łyżeczka płynnego miodu
  • 2 -3 łyżeczki kremu musztardowego z gorczycą i miodem 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek


Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy do idealnego połączenia. Łososia myjemy, posypujemy solą i smażymy bez tłuszczu na patelni teflonowej Na talerzu układamy liście szpinaku, sałaty, ogórka kroimy w półtalarki, dodajemy piórka czerwonej cebuli, łososia i kapary. Całość obficie polewamy sosem. Idealnie smakuje z ciemnym pieczywem.

Smacznego. 


2 komentarze:

  1. Hej! Nie wiem czy widziałaś, ale strona kreatywneprzepisy.pl kradnie Twoje zdjęcia wraz z przepisami - m.in ten przepis. Warto zainterweniować i upomnieć się o swoje, bo są przy tym niesamowicie aroganccy i pewni siebie, zupełnie nie szanując, a nawet nie znając praw autorskich.

    Pozdrawiam
    Sylwia

    OdpowiedzUsuń
  2. kiedy widzę hasło sałatka najpierw czytam skład, ten jest świetny i chętnie skonsumowałabym takie cacko jutro na śniadanie - pozdrawiam :)))

    OdpowiedzUsuń