http://kuchniasabiny.blogspot.com/2014/05/razowy-kwas-chlebowy-testowanie.html

poniedziałek, 5 listopada 2012

Surówka z pekińskiej i papryki


Dzisiaj postanowiłam zrobić surówkę z tego co znalazłam w lodówce, i tak wyszła całkiem dobra surówka idealna do mielonych.



Składniki:
mała pekińska,
marchewka,
3 małe cebule,
papryka czerwona,
sól, pieprz do smaku,
3 łyżki śmietany,
łyżka majonezu.

Pekińską drobno posiekać, dodać do niej pokrojona bardzo drobno cebulę i posolić łyżeczką soli. Po godzinie, kiedy kapusta i cebula przegryzie się nam już z solą, dodać startą drobno na tarce marchewkę i bardzo drobno pokrojona w słupki paprykę. Dodać śmietanę, majonez, wszystko dobrze wymieszać, doprawić sola i pieprzem do smaku, Podawać jako dodatek do drugiego dania.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz