Składniki:
- 2 małe wędzone makrele lub 1 duża
- 5 pomidorków suszonych
- połowa małej czerwonej cebuli
- 5 dkg sera żółtego
- 2 łyżki oleju z pomidorów suszonych
- łyżka majonezu
- łyżeczka musztardy, niezbyt ostrej
- pieprz do smaku, ewentualnie sól
Dokładnie usunąć z makreli wszystkie ości i skórę i  przełożyć do miski. Dodać bardzo drobno pokrojoną czerwoną cebule. Pomidory wyciągnąć z zalewy,  drobno pokroić, dodać do makreli. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach i wsypać do całości. Wszystko razem połączyć najlepiej za pomocą widelca. Dodać olej, majonez i musztardę oraz pieprz. Całość dobrze wymieszać, sprawdzić smak, jeśli jest potrzeba dodać odrobinę soli, makrela jest z reguły słona więc należy uważać, aby pasty nie przesolić. Całość przechowywać w lodówce. 
Smacznego. 
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz