http://kuchniasabiny.blogspot.com/2014/05/razowy-kwas-chlebowy-testowanie.html

sobota, 24 listopada 2012

Bagietka z pastą sardynkową i kaparami

Przygotuj:
bagietkę, ja użyłam pszennej,
opakowanie sardynek w oleju,
2 ugotowane na twardo jajka,
3 kapary,
koperek,
łyżka majonezu,
sól, pieprz do smaku





Jajka obrać ze skorupek, pokroić na drobne kawałki, dodać sardynki wraz z olejem,  i wszystko razem dokładni wszystko rozdrobnić i  wymieszać. Dodać łyżkę drobno pokrojonego koperku, oraz bardzo drobno pokrojonych kaparów. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem oraz majonezem. Bagietkę pokroić na małe kanapeczki. Pastę rozsmarowywać na bagietkach, wierzch można ozdobić  koperkiem i kaparami. Pasta jest wyśmienita dla smakoszy ryb, i nie tylko. 
Polecam.
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz