http://kuchniasabiny.blogspot.com/2014/05/razowy-kwas-chlebowy-testowanie.html

środa, 20 lutego 2013

Śniadaniowa pasta serowo - jajeczna

Jest idealna do kanapek na śniadanie, kolację, ale też na przekąskę np.do słonych krakersów. Szybka, prosta, polecam. 

Składniki:
  • 30 dkg dowolnego żółtego sera, ja użyłam ementalera
  • 5 ugotowanych na twardo jajek
  • pęczek posiekanego drobno szczypiorku
  • 5 łyżek majonezu
  • 3 łyżki śmietany 12% lub jogurtu greckiego
  • łyżeczka musztardy sarepskiej
  • sól, pieprz do smaku



Ser, jajka ścieramy na grubym tarku, dodajemy szczypiorek, majonez, śmietanę, musztardę oraz przyprawy.
Całość wstawić do lodówki, najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy wszystko się przegryzie. 

Smacznego.

3 komentarze:

  1. pycha:) robię podobnie, a takie smarowidła ostatnio jakoś wolę od wędlin:)

    OdpowiedzUsuń