Jest idealna do kanapek na śniadanie, kolację, ale też na przekąskę np.do słonych krakersów. Szybka, prosta, polecam.
Składniki:
- 30 dkg dowolnego żółtego sera, ja użyłam ementalera
- 5 ugotowanych na twardo jajek
- pęczek posiekanego drobno szczypiorku
- 5 łyżek majonezu
- 3 łyżki śmietany 12% lub jogurtu greckiego
- łyżeczka musztardy sarepskiej
- sól, pieprz do smaku
Ser, jajka ścieramy na grubym tarku, dodajemy szczypiorek, majonez, śmietanę, musztardę oraz przyprawy.
Całość wstawić do lodówki, najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy wszystko się przegryzie.
Smacznego.
pycha:) robię podobnie, a takie smarowidła ostatnio jakoś wolę od wędlin:)
OdpowiedzUsuńsuper pomysł ;d
OdpowiedzUsuńmoja ulubiona!
OdpowiedzUsuń