- 125 g masła lub margaryny
- 110 g brązowego cukru
- 2 jajka
- 150 g mąki pszennej
- 2 kopiate łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki ajerkoniaku
Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodawać jajka. Mąkę wymieszać z kakaem, proszkiem i stopniowo dodawać do masy, na końcu dodajemy ajerkoniak. Papilotki napełniamy masą do 3/4 wysokości, pieczemy w temp. 190 stopni, przez około 20-25 minut, to tzw. "suchego patyczka".
Składniki na masę:
- 200 ml śmietanki 30%
- 2 łyżki cukru pudru
- opakowanie "śmietan fix-u"
- ajerkoniak do ozdoby
Schłodzoną śmietankę ubijamy, kiedy zacznie tężeć dodajemy śmietan-fix i cukier. Całość przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy babeczki. Krem ozdabiamy ajerkoniakiem.
Smacznego.
wyglądają bardzo smacznie ;D
OdpowiedzUsuńcudowne*.*
OdpowiedzUsuń