http://kuchniasabiny.blogspot.com/2014/05/razowy-kwas-chlebowy-testowanie.html

poniedziałek, 2 lutego 2015

Pasta do chleba: twaróg, makrela, papryka i sezam

Tak zwane sprzątanie lodówki, aby maksymalnie wykorzystać to co zostało, skończyło się zrobieniem pasty do chleba, kolorowej, zdrowej, a przede wszystkim dobrej. 

Składniki:

  • 200 g twarogu
  • mała makrela
  • pół cebuli
  • ząbek czosnku
  • szczypiorek
  • połowa czerwonej papryki
  • łyżeczka sezamu
  • sól, pieprz do smaku
  • łyżka jogurtu


Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy jogurt. Cebulę kroimy w drobną kostkę, podobnie czosnek i paprykę. Makrelę oczyszczamy z ości, kroimy na mniejsze kawałki, Szczypiorek drobno siekamy, Wszystko razem mieszamy, na końcu dodajemy sezam i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 

Smacznego. 

1 komentarz:

  1. Pyszna pasta i taka kolorowa :) Bardzo mnie ciekawi dodatek sezamu :)

    OdpowiedzUsuń