http://kuchniasabiny.blogspot.com/2014/05/razowy-kwas-chlebowy-testowanie.html

sobota, 11 kwietnia 2015

Sos tatarski

Jak zwykle nie zdążyłam zamieścić sosu przed Świętami, więc dodaję teraz, na pewno przyda się na przyszłość. 

Składniki:
  • 2 ogórki kiszone
  • 6 marynowanych pieczarek
  • mała cebula
  • łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • 3-4 łyżki śmietany lub jogurtu greckiego 
  • pieprz do smaku



Ogórki, pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Dodajemy musztardę, majonez i śmietanę oraz pieprz i dokładnie mieszamy. Sos przekładamy do słoiczków. Na drugie dzień sprawdzamy czy nie ma potrzeby, aby go posolić. Ogórki są słone, więc trzeba uważać, aby sosu nie przesolić. Sos wychodzi lekko ostry, jest idealny do jajek i wędlin an zimno. 


Smacznego. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz