http://kuchniasabiny.blogspot.com/2014/05/razowy-kwas-chlebowy-testowanie.html

niedziela, 19 sierpnia 2012

Krewetki królewskie

Mój pierwszy wpis na blogu postanowiłam poświęcić krewetkom królewskim, a to dlatego, że przeglądając zdjęcia w folderze natknęłam się właśnie na nie.

Składniki:
 - krewetki dowolna ilość
 - czosnek
 - masło

Przygotowanie:

Krewetki myjemy pod bieżącą wodą, wg upodobanie możemy ściągnąć pancerz z wąsami lub nie, ja zdecydowanie wolę, robić to po usmażeniu.   Rozgrzewamy masło na małym ogniu dodajemy sprasowany czosnek, ja dodaję ząbek czosnku na 10-15 krewetek i lekko smażymy około 5-8 minut. Pod koniec smażenia delikatnie solimy. Ja lubię zajadać je z bagietką razowa i serkiem, są pyszne polecam. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz