http://kuchniasabiny.blogspot.com/2014/05/razowy-kwas-chlebowy-testowanie.html

czwartek, 10 kwietnia 2014

Dorsz smażony z surówką z pora i puree musztardowym

Składniki:
  • 3 filety z dorsza
  • sól
  • pieprz cytrynowy
  • mąka, bułka tarta, jajko
  • olej ryżowy
Filety oprószamy solą i pieprzem i odstawiamy do lodówki na około godzinkę. Rozgrzewamy olej i smażymy na złoty kolor rybę, wcześniej obtoczoną w mące, jajku i tartej bułce. Olej ryżowy jest idealny do smażenia, gdyż w małym stopniu wchłaniany jest przez potrawy na nim smażone.

Puree musztardowe:
  • 1/2 kg ziemniaków
  • łyżka masła
  • 3 łyżki mleka
  • 2 łyżeczki dowolnej musztardy
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, ubijamy i dodajemy po kolei masło, mleko i dokładnie mieszamy na gładka masę. Następnie dodajemy musztardę. 
Ten obiad idealnie smakuje z surówką z pora.



Smacznego. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz