http://kuchniasabiny.blogspot.com/2014/05/razowy-kwas-chlebowy-testowanie.html

niedziela, 6 stycznia 2013

Pasta z makreli z oliwkami

Jeżeli lubicie ryby, oraz pasty rybne, to polecam tą pastę,  jest szybka w przygotowaniu i do tego bardzo smaczna.

Składniki:

  • makrela wędzona,
  • 1 serek śmietankowy, typu almete lub philadelfia,
  • 2 łyżki masła, 
  • 5 oliwek zielonych
  • pieprz do smaku






Makrelę obrać ze skóry i ości, tak przygotowaną rybę włożyć do blendera i zmiksować, dodać oliwki i jeszcze raz zmiksować. Przełożyć pastę  do miski, dodać serek, masło i pieprz. Wg mnie nie trzeba dodawać soli, gdyż ryba i oliwki, są same w sobie słone.
Po zrobieniu pasta jest dość rzadka, należy ja włożyć do lodówki, aby miała odpowiednią konsystencję. 
Jeżeli nie lubicie takich konsystencji past, to po prostu do rozgniecenia składników i wymieszania  całości  użyjcie widelca.
Jest znakomita do kanapek.

Smacznego. 











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz