http://kuchniasabiny.blogspot.com/2014/05/razowy-kwas-chlebowy-testowanie.html

poniedziałek, 18 marca 2013

Ciasteczka owsiane.

Przepis znalazła moja mama w swojej "cudownej gazecie", zmodyfikowała moja siostra, dla dbających o linię szczególnie na wiosnę.

Składniki:

  • 100 g masła
  • 100 g brązowego cukru
  • 100 g mąki
  • 100 g płatków owsianych
  • 100 g mielonych orzechów
  • 1 jajko
  • tabliczka startej mlecznej czekolady
  • 50 g wiórek kokosowych
  • szczypta soli



Masło zagnieść z cukrem, mąką, jajkiem i szczyptą soli.  Następnie dodać pozostałe składniki i wszystko razem wymieszać. Tak przygotowane ciasto włożyć do lodówki na 1 godzinę. 
Formować ciasteczka, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp.  150 stopni, przez  około 20 minut. 
Ciasteczka po paru dniach twardnieją, wtedy tak jak do pierników wkładam do pudełka skórkę z jabłek i zamykam szczelnie.





Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz