Składniki: na 2 porcje:
- 200 g makaronu
- 2 pomidory
- 4 duże pieczarki
- mała cukinia
- 2 łyżki śmietany 30%
- sól, pieprz do smaku
- 30 g masła
- tarty parmezan
- łyżka pokrojonej natki pietruszki
- sól, pieprz do smaku
Pieczarki kroimy w grubą kostkę, i podsmażamy na maśle, przez 2 - 3 minuty, potem dodajemy cienko pokrojona w plastry cukinię, sól , pieprz do smaku i dusimy tak do miękkości. Kolejno dodajemy grubo pokrojone pomidory bez skórki i podduszamy przez minut, na koniec dodajemy natkę pietruszki, i śmietanę, mieszamy do połączenia wszystkich składników i wyłączamy.
Całość doprawiamy jeszcze raz do smaku solą i pieprzem.
Makaron gotujemy al dente, z odrobiną soli, następnie odcedzamy, mieszamy z sosem i posypujemy parmezanem.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz