Składniki:
- 100 g okrągłych biszkoptów,
- 4 galaretki pomarańczowe
- 2 pomarańcze
- 800 ml jogurtu naturalnego
- 2 łyżki cukru pudru
Rozpuszczamy 2 galaretki w 700 ml przegotowanej i wrzącej wody i czekamy do ostygnięcia. Jogurt przelewamy do naczynia, dodajemy do niego cukier puder oraz przestudzoną płynna galaretkę, wszystko razem miksujemy a następnie przelewamy do tortownicy o średnicy 26 cm. Na wierzch kładziemy okrągłe biszkopty, wkładamy deser do lodówki do momentu stężenia.
Międzyczasie obieramy pomarańcze i dzielimy na małe kawałki, oraz rozpuszczamy 2 galaretki w 700 ml wody, taj jak na początku. Kiedy masa stężeje w lodówce układamy na nią przygotowane wcześniej kawałki pomarańczy, a następnie delikatnie wylewamy przestudzoną, zimną galaretkę. Całość wkładamy do lodówki do momentu stężenia galaretki.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz