http://kuchniasabiny.blogspot.com/2014/05/razowy-kwas-chlebowy-testowanie.html

niedziela, 7 kwietnia 2013

Torcik jogurtowo - owocowy

To bardzo szybki deser, mało pracochłonny, a przy tym bardzo dobry i lekki.

Składniki:

  • 100 g okrągłych biszkoptów,
  • 4 galaretki pomarańczowe
  • 2 pomarańcze
  • 800 ml jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki cukru pudru



Rozpuszczamy 2 galaretki w 700 ml przegotowanej i wrzącej  wody i czekamy do ostygnięcia. Jogurt przelewamy do naczynia, dodajemy do niego cukier puder oraz przestudzoną płynna galaretkę, wszystko razem miksujemy a następnie przelewamy do tortownicy o średnicy 26 cm. Na wierzch kładziemy okrągłe biszkopty, wkładamy deser do lodówki do momentu stężenia.   
Międzyczasie obieramy pomarańcze i dzielimy na małe kawałki, oraz rozpuszczamy 2 galaretki w 700 ml wody, taj jak na początku. Kiedy masa stężeje w lodówce układamy na nią przygotowane wcześniej kawałki pomarańczy, a następnie delikatnie wylewamy przestudzoną, zimną galaretkę. Całość wkładamy do lodówki do momentu stężenia galaretki. 





Smacznego. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz