Kolejna propozycja na racuchy tym razem na kefirze, z pysznymi prażonymi jabłkami.
Składniki:
- 500 ml kefiru
- 2 szklanki mąki
- 1 łyżeczka sody
- 2 jajka
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- olej do smażenia
Prażone jabłka:
- 3 jabłka
- łyżka masła
- 2 łyżki brązowego cukru
- szczypta cynamonu
- łyżka miodu
Jabłka kroimy w kostkę, przekładamy na patelnię dodajemy masło, miód, cukier i cynamon. Wszystko razem mieszamy i prażymy przez około 5-10 minut, tak aby z jabłek nie zrobiła nam się marmolada.
Wszystkie składniki masy mieszamy ze sobą i łączymy za pomocą miksera do całkowitego połączenia składników. Olej rozgrzewamy na patelni i kładziemy łyżką racuchy, smażymy z obu stron. Należy regulować temperaturę oleju, tak, aby racuchy nam się nie przypaliły i nie były surowe w środku.
Smacznego.
Właśnie skończyłam smażyć są pyszne,polecam;-)
OdpowiedzUsuńDziękuję
OdpowiedzUsuń