- garść szpinaku
- 100 g mieszanki sałat
- 1 zielony ogórek szklarniowy
- 1 czerwona cebula
- 100 g łososia
- kilka kaparów
Sos:
- łyżeczka płynnego miodu
- 2 -3 łyżeczki kremu musztardowego z gorczycą i miodem
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy do idealnego połączenia. Łososia myjemy, posypujemy solą i smażymy bez tłuszczu na patelni teflonowej Na talerzu układamy liście szpinaku, sałaty, ogórka kroimy w półtalarki, dodajemy piórka czerwonej cebuli, łososia i kapary. Całość obficie polewamy sosem. Idealnie smakuje z ciemnym pieczywem.
Smacznego.
Hej! Nie wiem czy widziałaś, ale strona kreatywneprzepisy.pl kradnie Twoje zdjęcia wraz z przepisami - m.in ten przepis. Warto zainterweniować i upomnieć się o swoje, bo są przy tym niesamowicie aroganccy i pewni siebie, zupełnie nie szanując, a nawet nie znając praw autorskich.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Sylwia
kiedy widzę hasło sałatka najpierw czytam skład, ten jest świetny i chętnie skonsumowałabym takie cacko jutro na śniadanie - pozdrawiam :)))
OdpowiedzUsuń