http://kuchniasabiny.blogspot.com/2014/05/razowy-kwas-chlebowy-testowanie.html

wtorek, 23 września 2014

Pasta z makreli z kiszonym ogórkiem

Weekend to dni, kiedy staram się urozmaicić nasze śniadania. Ryby lubimy wszyscy, a żeby było ciekawiej niż ryba i chleb, powstała bardzo dobra pasta.

Składniki:
  • wędzona makrela około 300-350 g 
  • 2 kiszone ogórki
  • mała cebula
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżka ostrej musztardy
  • szczypiorek lub natka pietruszki
  • sól, pieprz do smaku



Makrelę dokładnie obieramy ze skóry i ości, kroimy na mniejsze kawałki.  Ogórki, cebulę kroimy w drobną kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, zanim dodacie  sól i pieprz sprawdźcie pastę, gdyż ryba sama w sobie jest słona. Na końcu dodajemy szczypiorek lub natkę pietruszki.

Smacznego. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz