http://kuchniasabiny.blogspot.com/2014/05/razowy-kwas-chlebowy-testowanie.html

wtorek, 3 marca 2015

Wiosenna sałatka z fetą

Kiedy w zimie, na termometrze 10 stopni i pięknie świeci słońce, człowiek ma od razu ochotę na lekkie sałatki. 

Składniki:
  • 100 g mieszanki sałat
  • 100 g sera feta
  • 3-4 rzodkiewki
  • 2 jajka
  • pół zielonego ogórka
  • szczypiorek
Sos:
  • łyżka majonezu
  • łyżka musztardy
  • łyżka oliwy
  • łyżeczka miodu
  • łyżka sera fety
  • sól, pieprz



Jajka gotujemy na twardo, rzodkiewkę kroimy w plasterki a ogórek w półplasterki. Na talerzu rozkładamy sałatę, na wierzch dajemy pozostałe dodatki, całość posypujemy szczypiorkiem i polewamy sosem.
Fetę rozcieramy z majonezem i musztardą, dodajemy oliwę i miód i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Sosu nie należy za dużo solić, gdyż feta sama w sobie jest słona.  


Smacznego.
*pomysł zaczerpnięty z Kwestii Smaku

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz