http://kuchniasabiny.blogspot.com/2014/05/razowy-kwas-chlebowy-testowanie.html

poniedziałek, 17 września 2012

Łazanki

Łazanki ,to jeden z najprostszych przepisów, potrawa jednogarnkowa, i naprawdę smaczna.




Składniki:
mała główka kapusty,
30 dkg pieczarek,
duża cebula,
3 łyżki masła,
sól, pieprz do smaku,
makaron typu "łazanki"

Pokroić na drobno kapustę, zalać wodą i gotować ją do miękkości, mi to zajęło około 30-40 min, międzyczasie pokroić w kostkę cebulę i podsmażyć na złoty kolor. Również pieczarki kroimy w kostkę dodajemy łyżkę masła, sól i pieprz i dusimy 15 minut. Kiedy kapusta będzie już miękka,odcedzamy ją, a następnie wyciskamy z niej  wodę, dodajemy cebulę i pieczarki i podsmażamy jeszcze chwilę. Łączymy z ugotowanym makaronem typu łazanki, smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz