Składniki:
- opakowanie suchych wafli
- pół kostki masła
- puszka mleka skondensowanego, słodzonego, już gotowanego*,
Masło wyciągnąć z lodówki pół godziny przed przygotowaniem masy, aby zmiękło. Następnie miksujemy go na gładki puch i stopniowo dodajemy masę z puszki i miksujemy na małych obrotach. Ważne jest, aby wszystkie składniki się dobrze połączyły. Gotową masą przekładamy wafle wg uznania, chowamy szczelnie w papier. Dla lepszego połączenia wafli, możemy go na pół godziny czymś obciążyć, np. u mnie to był kuchenny taboret.
* można też zamiast mleka dodawać gotowe masy z puszki np. kakaową, orzechową, wg smaku, jednak przy mniejszej porcji masy, należy odpowiednio zwiększyć ilość masła
Smacznego.
Takie proste a takie pyszne :)
OdpowiedzUsuń