Przepis na tą pastę stał się bardzo popularny, za sprawą Sylwestra w Słupsku i Magdy Gessler. Uwielbiam ryby, więc przepis postanowiłam wykorzystać, zmieniłam tylko proporcje, sposób przygotowania i nie dodałam wszystkich wspomnianych w oryginalnym przepisie dodatków. Wyszło smacznie.
- 1 makrela
- 150 g sera białego
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 cebula
- około pół łyżeczki curry
- 1-2 łyżki jogurtu greckiego
- sól, pieprz do smaku
Makrelę, dokładnie oczyścić z ości i drobno posiekać. Ser biały rozdrobnić widelcem, dodać do niego makrele i jajka starte na tarce na grubych oczkach, oraz bardzo drobno pokrojona cebule w kostkę. Na końcu dodajemy jogurt i curry, wszystko dokładnie mieszamy, a na końcu doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed doprawieniem sprawdźcie smak, bowiem makrela jest sama w sobie słona. Całość przed podaniem można posypać szczypiorkiem lub koperkiem, mi bardzo smakowało ze świeżym ogórkiem.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz