http://kuchniasabiny.blogspot.com/2014/05/razowy-kwas-chlebowy-testowanie.html

poniedziałek, 12 stycznia 2015

Pasta z makreli do chleba

Przepis na tą pastę stał się bardzo popularny, za sprawą Sylwestra w Słupsku i Magdy Gessler. Uwielbiam ryby, więc przepis postanowiłam wykorzystać, zmieniłam tylko proporcje, sposób przygotowania i nie dodałam wszystkich wspomnianych w oryginalnym przepisie dodatków. Wyszło smacznie. 

Składniki:
  • 1 makrela
  • 150 g sera białego
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 cebula
  • około pół łyżeczki curry
  • 1-2 łyżki jogurtu greckiego
  • sól, pieprz do smaku



Makrelę, dokładnie oczyścić z ości i drobno posiekać. Ser biały rozdrobnić widelcem, dodać do niego makrele i jajka starte na tarce na grubych oczkach, oraz bardzo drobno pokrojona cebule w kostkę. Na końcu dodajemy jogurt i curry, wszystko dokładnie mieszamy, a na końcu doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed doprawieniem sprawdźcie smak, bowiem makrela jest sama w sobie słona. Całość przed podaniem można posypać szczypiorkiem lub koperkiem, mi bardzo smakowało ze świeżym ogórkiem. 




Smacznego. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz