Dlaczego tatarowa? bo bardzo drobno krojona podobnie do tradycyjnego tatara, dlaczego sałatka?, bo jest wszystko wymieszane razem jak w tradycyjnej sałatce. Pyszna polecam, bez majonezu i śmietany, za to z bardzo zdrowym olejem lniany.
- 10 małych filetów śledziowych w oleju
- 2 małe czerwone cebule
- 1 ogórek konserwowy
- 1 łyżeczka musztardy miodowej
- 3 łyżki oleju lnianego, ja używam oleju firmy Oleofarm
- szczypta curry
- pieprz do smaku
- świeżo skrojony szczypiorek, natka pietruszki i cząber, około 2 łyżek razem
Filety dokładnie odsączamy z zalewy i bardzo drobno kroimy w kostkę, podobnie cebulę i ogórek. Świeże zioła drobno siekamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą,dodając olej, musztardę i curry oraz pieprz. Dokładnie mieszamy, jeżeli jest potrzeba dodajemy sól.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz