http://kuchniasabiny.blogspot.com/2014/05/razowy-kwas-chlebowy-testowanie.html

niedziela, 2 grudnia 2012

Naleśniki z jabłkami i sosem angielskim

Moja cała rodzina uwielbia te naleśniki, są kwaskowe a zarazem słodkie, idealne na niedzielny deser.

Składniki:

  • ciasto naleśnikowe wg tego przepisu Moje naleśniki
  • 4 kwaśne jabłka
  • 4 łyżeczki cukru
  • 3 łyżki dżemu wiśniowego
  • sos angielski wg przepisu sos angielski

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach, przełożyć je na patelnię, dodać cukier i smażyć, do czasu, aż jabłka się uprażą. Pod koniec dodać dżem wiśniowy i podsmażyć jeszcze 5 min. 
Przygotować ciasto  i usmażyć naleśniki. Ciepłe naleśniki smarować dżemem, najlepiej ciepłym , a następnie polewać zimnym kremem angielskim.    









Smacznego.

1 komentarz: