http://kuchniasabiny.blogspot.com/2014/05/razowy-kwas-chlebowy-testowanie.html

niedziela, 5 maja 2013

Wiosenna sałatka z rzodkiewką

Czas nowalijek już się zaczął, więc pora na wiosenne sałatki. Dzisiaj sałatka z rzodkiewką,  jest szybka i prosta w przygotowaniu. Polecam.

Składniki:

  • 2 pęczki rzodkiewki, około 20 sztuk
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • pęczek szczypiorku
  • 100 g sera żółtego
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • sól, pieprz do smaku



Jajka, rzodkiewkę i ser żółty ścieramy na tarku na grubych oczkach. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy razem, dodajemy majonez i jogurt, ponownie mieszamy i doprawiamy do smaku sola i pieprzem. 

Smacznego. 

2 komentarze: