http://kuchniasabiny.blogspot.com/2014/05/razowy-kwas-chlebowy-testowanie.html

środa, 17 września 2014

Kanapka z łososiem, kiełkami i jajkiem

Dzisiaj śniadaniowo, prosto, pysznie, a przede wszystkim zdrowo.

Składniki:

  • łosoś 75 g
  • ćwiartka czerwonej cebuli
  • jajko ugotowane na twardo
  • kiełki, u mnie kiełki brokułów
  • dowolne pieczywo
  • kilka gałązek koperku  
  • sól, pieprz do smaku
Łososia bardzo drobno siekamy, podobnie cebule i koperek i wszystko dokładnie mieszamy doprawiając pieprzem i solą. Na pieczywo układamy tatar z łososia, na wierzch kiełki i jajko. 




Smacznego. 

2 komentarze:

  1. Wygląda to super. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Faktycznie nawet taka zwykła kanapka z łososiem jest bardzo dobra i muszę przyznać, że ja również czasami sobie taką zrobię. Jednak odkąd poznałem smak łososia z przepisu https://mowisalmon.pl/przepisy/faszerowane-awokado-z-wedzonym-lososiem-truskawkami-i-serem-feta/ to śmiało mogę stwierdzić, że jest to najlepsze danie rybne ostatnich czasów.

    OdpowiedzUsuń