Składniki:
- słoik marynowanego selera 250 g
- puszka kukurydzy konserwowej
- 5 ugotowanych na twardo jajek
- 25 dkg szynki konserwowej
- 5 łyżek majonezu
- 3 łyżki śmietany, którą można zastąpić jogurtem naturalnym
- świeżo mielony pieprz
- sól do smaku
- opcjonalnie drobno posiekany szczypiorek
Seler i kukurydze odcedzamy na sitku. Ugotowane jajka ścieramy na grubym tarku, dodajemy do selera i kukurydzy, szynkę kroimy w kostkę. Wszystko razem dobrze mieszamy, dodajemy majonez, śmietanę, sól, pieprz do smaku. Dla ostrości i wyrazistości potrawy potrawy można dodać drobno posiekany szczypiorek.
Smacznego.
Robię podobną - dodaję jeszcze ananasa pokrojonego w kostkę! Pychotka!
OdpowiedzUsuńUwielbiam,ja dodaję jeszcze żółty ser i ananasa:)
OdpowiedzUsuń