http://kuchniasabiny.blogspot.com/2014/05/razowy-kwas-chlebowy-testowanie.html

sobota, 28 września 2013

Sałatka z marynowanego selera

Lubię takie szybkie sałatki, szybko się je przygotowuje , a potem szybko znikają.

Składniki:

  • słoik marynowanego selera 250 g 
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • 5 ugotowanych na twardo jajek
  • 25 dkg szynki konserwowej
  • 5 łyżek majonezu
  • 3 łyżki śmietany, którą można zastąpić jogurtem naturalnym
  • świeżo mielony pieprz
  • sól do smaku
  • opcjonalnie drobno posiekany szczypiorek



Seler i kukurydze odcedzamy na sitku. Ugotowane jajka ścieramy na grubym tarku, dodajemy do selera i kukurydzy, szynkę kroimy w kostkę. Wszystko razem dobrze mieszamy, dodajemy majonez, śmietanę, sól, pieprz  do smaku. Dla ostrości i wyrazistości potrawy potrawy można dodać drobno posiekany szczypiorek. 

Smacznego. 

2 komentarze:

  1. Robię podobną - dodaję jeszcze ananasa pokrojonego w kostkę! Pychotka!

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam,ja dodaję jeszcze żółty ser i ananasa:)

    OdpowiedzUsuń