http://kuchniasabiny.blogspot.com/2014/05/razowy-kwas-chlebowy-testowanie.html

sobota, 27 września 2014

Włoszczyzna solona

Taka włoszczyzna w słoiku jest idealna dla zabieganych, kiedy nie mamy czasu na przygotowanie np. warzyw do zupy, sprawdzi się także do mięsa, i różnego rodzaju kasz. Słoiki przechowujemy w lodówce lub chłodnym miejscu, sól odpowiednio konserwuje całość, więc możemy mieć pewność, że się nie zepsuje. 

Składniki:
  • 600 g marchewki
  • 150 g pietruszki
  • 150 g selera
  • 150 g pora
  • 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
  • łyżka pokrojonej natki selera
  • 3/4 szklanki soli


Marchew, pietruszkę i selera ścieramy na tarce na grubych oczkach. Pora kroimy w pół-talarki, natkę pietruszki i selera drobno siekamy. Wszystko razem łączymy, dodajemy sól i przekładamy do słoików. Ważne jest aby podczas przekładania do słoików warzywa ugniatać. 

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz