http://kuchniasabiny.blogspot.com/2014/05/razowy-kwas-chlebowy-testowanie.html

środa, 9 września 2015

Serowe babeczki z jagodami

Pyszne babeczki, szczególnie ze świeżymi owocami lata,warto je wykorzystać póki jeszcze można kupić na bazarku. 


Składniki na około 12 babeczek:

  • 12 ciasteczek typu oreo
  • 500 g sera półtłustego dwukrotnie zmielonego
  • 250 g serka mascarpone
  • 2/3 szklanki cukru pudru
  • 1 budyń śmietankowy
  • cukier wanilinowy
  • 2 jajka
Dodatkowo;
  • mleko skondensowane w tubce
  • jagody ( borówki amerykańskie)




Sernik mielimy dwukrotnie. Następnie miksujemy go z serkiem mascarpone, dodajemy cukier, budyń śmietankowy i cukier wanilinowy. Na końcu dodajemy jajka i dokładnie łączymy z masą serową. 

Ciasteczka dzielimy na mniejsze kawałki, bądź w całości wkładamy na dno do papilotek. Następnie napełniamy papilotki masą serową, do wysokości papilotki. 

Pieczemy w temp. 180 stopni, przez około 15-20 minut. Następnie studzimy. Wierzch każdej babeczki smarujemy 2 łyżkami mleka, na wierzch układamy borówki. Serniczki schładzamy w lodówce. 

Smacznego. 

*Przepis zaczerpnięty z Kwestii Smaku, z małymi zmianami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz