http://kuchniasabiny.blogspot.com/2014/05/razowy-kwas-chlebowy-testowanie.html

sobota, 3 września 2016

Babeczki z jagodami

Letnie babeczki z jagodami, na pewno przywołają wspomnienia z wakacji.


Składniki:

  • 100 ml oleju
  • 120 ml mleka
  • 3 jajka
  • 500 g jagód
  • 250 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki cukru



Polewa:
  • 100 g białej czekolady
  • 4 łyżki mleka
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W jednej misce mieszamy składniki mokre: olej, mleko i jajka, a w drugie produktu suche: mąkę, cukier i proszę do pieczenia. Połączyć składniki z dwóch misek ze sobą, a następnie dodać jagody. 
Papilotki napełniamy masą jagodową, pieczemy przez około 25 minut, do tzw. suchego patyczka. 
Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej razem z mlekiem. Przestudzone muffinki polewamy czekoladą. Studzimy.





Smacznego. 
*przepis zaczerpnięty z Kwestii Smaku






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz