Składniki:
- 100 ml oleju
- 120 ml mleka
- 3 jajka
- 500 g jagód
- 250 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki cukru
Polewa:
- 100 g białej czekolady
- 4 łyżki mleka
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W jednej misce mieszamy składniki mokre: olej, mleko i jajka, a w drugie produktu suche: mąkę, cukier i proszę do pieczenia. Połączyć składniki z dwóch misek ze sobą, a następnie dodać jagody.
Papilotki napełniamy masą jagodową, pieczemy przez około 25 minut, do tzw. suchego patyczka.
Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej razem z mlekiem. Przestudzone muffinki polewamy czekoladą. Studzimy.
Smacznego.
*przepis zaczerpnięty z Kwestii Smaku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz