Polecam Wam zielony twarożek do chleba, jest pyszny ze świeżym chrupiącym chlebkiem, z dodatkiem pomidora. U mnie bardzo często gości na stole. 
Składniki:
- ser biały półtłusty około 250 g
 - 4-5 łyżek mleka
 - sól
 - szczypiorek
 - koperek
 - 4 rzodkiewki
 - mała czerwona cebula
 - 1/4 zielonego ogórka
 
Ser biały mieszamy z mlekiem i doprawiamy solą. Jeśli ser będzie za gęsty należy mleka dodać więcej, to w dużej mierze zależy od jakości sera.  Rzodkiewkę i ogórek ścieramy na tarku na grubym oczku. Jeżeli twarożek ma pozostać w lodówce na kilka godzin to proponuje zrezygnować z ogórka, gdyż wtedy puści sok i twarożek będzie bardzo wodnisty. Szczypiorek i koperek drobno siekamy, a cebulkę kroimy w drobną kostkę. Wszystko dokładnie mieszamy.
Smacznego.  
samo zdrowie :)
OdpowiedzUsuńps. Zapraszam na konkurs! :)