Do tej granoli już przymierzałam się ode pewnego czasu, i w końcu się udało. Połączenie płatków, miodu i suszonych owoców, wprost idealne na śniadanie, najlepsze z mlekiem lub jogurtem naturalnym .
Składniki:
- 300 g płatków owsianych górskich
- 3 łyżki otrąb żytnich
- 3 łyżki ziaren słonecznika
- 2 łyżki oleju z pestek winogron
- 4 łyżki miodu
- 100 g żurawiny suszonej
- 50 g płatków kokosu
- garść rodzynek
- 100 g chipsów bananowych
- 100 g pokrojonej drobno suszonej moreli
Miód łączymy z olejem i podgrzewamy do uzyskania płynnej konsystencji. Łączymy ją następnie z płatkami, ziarnami słonecznika i otrębami. tak przygotowane płatki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni, i pieczemy przez około 30 minut, co pewien czas mieszając. Najlepiej granolę wysypać na papier do pieczenia.
Po wystygnięciu mieszamy płatki z owocami: żurawiną, bananem, rodzynkami, morelami i płatkami kokosa.
Smacznego.
Po wystygnięciu mieszamy płatki z owocami: żurawiną, bananem, rodzynkami, morelami i płatkami kokosa.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz